Üç ayrı 'çete'ye yönelik operasyon: 112 gözaltı

Bursa merkezli olarak, 13 ilde üç ayrı 'organize suç örgütü'ne yönelik operasyonda 112 kişi gözaltına alındı. 

Bursa merkezli olarak, 13 ilde üç ayrı “organize suç örgütü”ne yönelik operasyonda 112 kişi gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen Mahzen-46 operasyonlarında; elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut’un yaptığı ulusal çapta faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 112 şüpheli yakalandı” dedi. 

Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü birimlerinin yaptığı çalışma sonunda bu ilin yanı sıra İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş’ta operasyonlar düzenlendi. 

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin ulusal çapta faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü adına faaliyette bulundukları belirtildi. Bu kişilerin, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, uyuşturucu madde ticareti, cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması ve göçmen kaçakçılığı suçlarını işledikleri” tespit edildi.

Suç örgütleri

Operasyonlarda “elebaşılığını Vedat Kıpçak’ın yaptığı organize suç örgütü”ne mensup 74 şüpheli yakalandı. Bu kişilerle birlikte 13 kilo metamfetamin, 87 litre sıvı metamfetamin, 450 bin adet uyuşturucu hap,

muhtelif miktarda kokain, beş adet ruhsatsız tabanca, yedi adet hassas terazi ele geçirildi.

“Elebaşılığını Fırat Erdal’ın yaptığı organize suç örgütü”ne mensup 22 şüpheli yakalandı. Bu kişilerden yakalandığı yerlerde 9,5 kg metamfetamin, üç adet hassas terazi, üç adet ruhsatsız tabanca bulundu.

“Elebaşılığını Ersin Bulut’un yaptığı organize suç örgütü”ne mensup 16 şüpheli yakalandı. Bu kişilerle birlikte 16 kg metamfetamin, bir adet hassas terazi ele geçirildi.

operasyon suç örgütü