Tedavisini devletin üstleneceği yabancı hasta sayısı

Tedavisini devletin üstleneceği yabancı hasta sayısı iki binden yedi bine çıkarıldı. 

Tedavisini devletin üstleneceği yabancı hasta sayısı iki binden yedi bine çıkarıldı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, karara göre; “tedavilerinin kamu kurumlarında yapılmış olması kaydıyla; Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile” Türkiye’ye gelen yılda en fazla yedi bin yabancı hastanın sağlık hizmeti, ilaç, tıbbî cihaz, ortez-protez ve malzemelerin Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında karşılanması mümkün olan tedavi giderleri ücretsiz sağlanacak. 

Göç İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu bu kapsamdaki yabancı hastaların kayıt ve hizmet sunum süreçlerinin yürütülmesinde gerekli desteği sağlayacak. 

Karar, 1 Aralık 2023 tarihinden geçerli olacak.

Daha önce iki bin idi

Tedavisini devletin üstleneceği yabancı hastalara ilişkin düzenleme kapsamındaki sayı Ocak ayında 2.000 kişi olarak belirlenmişti.  Bu kararın 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağı da belirtilmişti. 

17 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 8105 sayılı Cumhurbaşkanı kararında belirtilen sayı yaklaşık dört ay sonra 2,5 kat artırıldı. 

İsrail ve Hamas arasında Gazze'de yaşanan savaşta, bölgedeki hastaneler de ağır tahribata maruz kaldı. Tahliye edilen hastalardan bazıları refakatçılarıyla birlikte Türkiye'ye getirilmişti. 

sağlık tedavi yabancı hasta