Ç.Ü., Öğrenci Konseyi'nden kınama

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Mühendisliği ve Ziraat Mühendisleri odasını kınadı.

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nden yapılan açıklamada, aptıkları genel açıklamada, “Bugün Tarım Öğretiminin 169. Yılı” etkinliğini düzenleyen Ziraat Fakültesini ve Ziraat Mühendisleri Odasını etkinlikte yaşanan Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanının ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisinin yer almadığı protokol dedikleri fiyaskosundan ve İstiklal Marşını yarısından başlatıp tekrar ettirmemesinden ötürü kınıyoruz'' denildi. Açıklama şöyle:

''Unutulmamalıdır ki Üniversitelerde “Tarım Öğretimi” yapılması için değerli hocalarımızın bizlere yani öğrencilere ihtiyaç duyduklarını tekrardan onlara hatırlatmak isteriz!”

Öğrenci Konseyi Başkanı Hasan Mert Sarıkaya da şunları kaydetti:

"Çukurova Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ve Rektör Yardımcıları hocalarımızın yanında bu protokolü düzenleyen kişilere saygısızlık yapmama etkinlikten İstiklal Marşı okunmasından sonra ayrılmış bulunmaktayım.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan değerli hocalarımız ve Ziraat Mühendisleri Odasına bağlı değerli Ziraat Mühendislerinin Tarım Öğretiminizin 169. Yılı Kutlu Olsun! "